Over ons


Woordplanting is ontstaan vanuit knippen en plakken met je boerenverstand.
Een natuurproduct dus.

Op onderstaande foto staat de Hoofd-Plantaardige van Woordplanting samen met zijn broer. De broer is te herkennen omdat er geen pijl naar hem wijst. Eerlijk gezegd weet mijn broer nog niet dat hij met foto op internet staat. Dat komt omdat hij jaren geleden is gevlucht naar Canada. Dit had niks met de oorlog te maken. Hij wilde gewoon weg. Misschien had het met mij te maken bedenk ik me nu. Toch eens vragen.

De trekker waar we op zitten is van onze oom Wob die een boerderij had in Kortehemmen, net onder de rook van Drachten. Tegenwoordig is Kortehemmen opgeslokt in die rook en kan je je afvragen of het dorp überhaupt nog bestaat. Ook maar eens opzoeken binnenkort.

Wij waren zelf trouwens meer stadskinderen hoor. Randstadkinderen om precies te zijn. Hoewel dat ook niet heel precies is. We kwamen vooral in de vakanties naar het noorden met onze Datsun Nissan Stanza. Die zou ik zeker even Googelen, instant classic uit die tijd.
Mijn tanden lijken op de foto een beetje uit te steken. Dat is inmiddels verholpen.

Met gepaste trots hebben we enkele prachtige citaten weten te strikken om het belang van Woordplanting aan te geven.
Deze uitingen laten goed zien dat Woordplanting de wereld een betere plaats maakt. Voor onszelf en voor onze kleinkinderen.
Onze kinderen moeten zelf maar kijken wat ze doen.


” Dankzij Woordplanting voel ik mij een beter mens.”

– Anoniem

” Dit is een kleine stap voor de mens, een gigantische sprong voor de mensheid.”

– Neil Armstrong, oud-medewerker NASA

” Heb je dit met de computer gemaakt? “

– Oma